24 Ağustos 2013 Cumartesi

Yıllar sonra anladım...

MERHUM YILDIRIM GÜRSES'İN; BİR ADI DA "YILLAR SONRA RASTLADIM ÇOCUKLUK SEVGİLİME" OLAN "MAZİDEKİ AŞK" ADLI BU GÜZEL ŞARKISINI PLÂKTAN İLK DİNLEDİĞİMDE SENE 1969'DU...

ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUM Kİ, BİR ŞEY GÜZELSE ZAMAN ONDAN BİR ŞEY GÖTÜREMİYOR, BİZ FANİLER GİBİ YAŞLANMIYOR, YIPRANMIYOR, BOZULMUYOR VE ÖLMÜYORLAR... KIYMETLERİ BİLİNMESE DE İLK GÜNKÜ GÜZELLİKLERİ İLE BELKİ BİRAZ KÜSKÜN, BELKİ BİRAZ SİTEMKÂR AMA AKIP GİDEN HAYATIN BİR YERLERİNDE, KİMSEDEN AŞ İSTEMEDEN, SU İSTEMEDEN, KENDİLERİNİ VAR EDENLERİN İSİMLERİ BAĞIRLARINDA, BİR BAŞLARINA ÖYLECE YAŞAYIP GİDİYORLAR... İYİ Kİ DE VARLAR VE HAYATLARIMIZA, AŞKLARIMIZA VE ANILARIMIZA EŞLİK EDİYORLAR...

YA OLMASALARDI?...

 

4 Ağustos 2013 Pazar

Alzheimerli eş ile 60. evlilik yıldönümü...

Alzheimerli eşi ile 60. evlilik yıldönümünü kutlayan bir büyükanne.

Torunları bu fotoğrafı şu sözlerle paylaşmış: "Büyükbabam Alzheimer hastasıydı. Çocuklarını, evini ya da başka bir şeyi hatırlamazdı. Fakat ilginçtir, ne zaman büyükannemi görse, "Benim güzel karıma bakın!" derdi." 

Uzun bir ömrün sonunda, hâlâ ilk günkü tazeliğini koruyan aşklar ve gönlün yaşlanmaz coşkularına eşlik edemeyecek kadar ihtiyar düşmüş bedenler... Adına dünya denilen bu mekânda insanoğluna reva görülen hüzünlere ayna olan bu resim, iç burkutan bu tezatı bize bir daha hatırlatıyor.

Bu resme düşülen notun orijinali ise şöyle:
 
"My grandparents 60th wedding anniversary. My grandfather had Alzheimer's. He didn't remember his children, his home or anything else, but as bad as it got, whenever he saw my grandmother he would say, "Look at my beautiful wife!"